100% geisoleerde zaden

Wij vinden het belangrijk dat jij als klant krijgt wat je bestelt. Daarom werken wij alleen met professionele telers die uitsluitend 100% geisoleerde zaden leveren.

Wat zijn geisoleerde zaden?

Feitelijk zijn dit zaden dit komen van geisoleerde planten. Dit betekent dat de planten zijn beschermd tegen kruisbestuiving. De plant kan daardoor niet bestoven worden door andere planten en dus alleen zichzelf bestuiven. Omdat een Capsicum (peperplant) zelfbestuivend is, is zowel de mannelijke (stuifmeel) als de vrouwelijke (stamper) onderdeel van de bestuiving van dezelfde plant. Dit zorgt er dus voor dat de plant zowel de vrouwelijke als de mannelijke eigenschappen overdraagt aan de vruchten (de pepers). Wij praten daarom van een zuivere bestuiving die daarbij ook zuivere zaden produceert.

Wat zijn zuivere zaden?

Dit zijn zaden dit in alles 100% lijken op de moeder plant waarvan de vruchten zijn geoogst waar de zaden van gewonnen zijn. Als het dus gaat om een zuivere Bhut Jolokia chilipeper plant met rode vruchten dan zullen de zaden van deze vruchten ook exact dezelfde planten en vruchten geven.

Is 100% geisoleerd ook altijd 100% zuiver?

In de lucht zweeft van alles, zo ook stuifmeel van allerlei soorten planten. Tijdens het bestuiven doen onze telers er alles aan om kruisbestuiving te voorkomen. Dit doen zij door de planten te telen onder netten, in isolatie tenten of door de bloemetjes. Deze netten hebben zulke fijne gaatjes waardoor insecten maar ook stijfmeel van andere planten niet bij de bloemen kunnen komen maar lucht, vocht en licht wel bij de klant kunnen komen. Bij het oogsten van de vruchten wordt heel secuur te werk gegaan maar ondanks dat kan een enkele kruisbestuiving daarom altijd een keer voorkomen. Inmiddels hebben wij uitstekende ervaringen opgedaan met onze leveranciers die al meerdere seizoenen met dezelfde soorten werken waardoor wij met 99,99% zekerheid kunnen zeggen dat kruisbestuiving wordt uitgesloten. Mocht echter blijken dat dit niet het geval is, laat het ons dan weten dan zorgen wij voor nieuwe zaden.

En andere verkopers dan? Die hebben geen geisoleerde zaden maar wat betekent dat dan?

Er zijn telers en verkopers die aangeven dat voor de beginner geisoleerde zaden niet noodzakelijk zijn maar hoe vervelend is het als je zaad van een Habanero inzaait en daar allerlei verschillende planten en vruchten uitkrijgt?

Waarom zijn jullie zaden duurder dan bij andere verkopers?

Wij verkopen uitsluitend en alleen zaden van geisoleerde planten. Dit is arbeidsintenstief, er zit namelijk veel werk in en daarmee ook veel meer tijd om er voor te zorgen dat er geen kruisbestuiving plaats vindt. Mocht dat wel gebeuren dan kunnen deze zaden niet meer als geisoleerde zaden worden verkocht. Dit zorgt ervoor dat onze zaden duurder zijn dan andere leveranciers en wij ook garant staan voor deze kwaliteit. Omgekeerd werkt dit ook, als de prijs van zaden laag is dan mag je er vanuit gaan dat de zaden niet afkomstig zijn van